Obținere/Prelungire
AVIZ PSIHOLOGIC
AMBARCAŢIUNE cu motor

NOU!
Aviz psihologic participare concurs inspector vamal

Avizul psihologic pentru angajare este timbrat profesional, conform reglementarilor in vigoare si se elibereaza la solicitarea angajatorului sau a institutiilor publice, in cazul examinarii psihologice pentru concurs. Examinarea psihologica pentru concurs atesta faptul ca persoana care candideaza pentru ocuparea functiei in institutiile publice indeplineste cerintele psihologice necesare exercitarii acestor functii.

În cadrul Psihologiei Transporturilor eliberam avize psihologice pentru șoferi profesioniști si toate funcțiile implicate în Siguranță Transporturilor pentru școlarizare, angajare și menținere în functie. Fie ca vorbim de trafic rutier, feroviar, naval sau chiar aerian, unul din factorii importanti implicati in acest sistem complex al traficului îl constituie omul. De aceea, problema orientarii si selectiei profesionale in acest domeniu este importanta.

Din acest motiv, pentru a combate riscurile din acest segment profesional, autoritatile competente au emis o serie de reglementari si directive, care se inscriu in ceea ce numim Siguranta Transporturilor.

Servicii Pret
Aviz psihologic conducator ambarcatiune de agrement cu motor / vela 100 RON
Aviz psihologic ofiteri maritimi/navali 140 RON
Aviz psihologic capitani 180 RON
Aviz psihologic personal hotelier/auxiliar (Vase De Croaziera) 150 RON


Pentru toate functiile din siguranța transporturilor controlul medical si psihologic se efectueaza la interval de 1 an.
Avizul psihologic se eliberează pe loc.


În acest sens persoanele care lucrează în domeniul sigurantei transporturilor, sunt obligati prin prezenta legislatie sa efectueze examinarile psihologice in vederea în vederea autorizarii. Categoriile de persoane care au obligatia de a efectua avizul psihologic pentru siguranta circulației sunt : conducator auto transport persoane, conducător autor transport mărfuri generale, manager transport, conducător auto taxi, transport persoane în regim de închiriere Uber, conducător auto transport mărfuri periculoase, profesor legislație rutiera, instructor auto, conducător ambarcatiune de agrement cu motor sau/și vela, ofițeri maritimi/navali, capitani, mecanici locomotivă, personal hotelier (Vase de Croaziera, etc).

Avizul psihologic pentru conducator ambarcatiune de agrement cu motor si/sau vele va lua in considerare potrivirea psihoaptitudinala a candidatului la conducerea de ambarcatiuni, respectiv examinarea psihologica a atentiei concentrate, distributive, reactivitatii si evaluarea psihologica a echilibrului dinamic emotional si personalitatii. De asemenea, evaluarea pentru certificatul psihologic pentru conducatorul de ambarcatiune va fi diferentiata in functie de clasa permisului de ambarcatiune, si anume: clasa D iti da dreptul de navigatie pe ape interioare si Dunare, clasa C iti permite sa navighezi pe mare, fara a depasi o distanta de min 6 m fata de coasta, clasa B ii da dreptul titularului sa conduca ambarcatiuni de agrement in zone maritime care sa nu depaseasca o distanta
de maxim 12 m fata de coasta, iar clasa A certifica dreptul de a conduce ambarcatiuni de agrement pe ape interioare si in toate zonele maritime.

Siguranță Transporturilor Rutiere, Naval /Maritime și Feroviare Nr 796 /11.02.2019 Certificat de Agreare Ministerul Transporturilor

Conform legislatiei in vigoare, Centrul de Evaluare Psihologica ”Dorobanti - Perla” este autorizat de catre Ministerul Transporturilor și Infrastucturii pentru a efectua avizarea psihologica a soferilor profesionisti si functiilor implicate in siguranta transporturilor.