CURS DE DEZVOLTARE PERSONALĂ
ŞI AUTOCUNOAŞTERE PENTRU ADOLESCENŢI

Cursul “SMART ADOLESCENT”

Cursul “SMART ADOLESCENT” este un curs de dezvoltare personală pentru adolescenţi în scopul autocunoaşterii şi dezvoltării. Acest program este dedicat tinerilor adoleşcenţi, grupul fiind format din tineri ca şi tine, unde vei avea bucuria de a primi răspunsuri la întrebările tale din partea psihologului dar şi din partea grupului. Adolescenţa este o perioadă de restructurare a activităţii sociale, însoţită de o schimbare foarte puternică în toate domeniile de activitate ale copilului.Trecerea de la copil la adult este o perioadă de schimbări fizice si psihice, de transformare, copiii trecând prin criza adolescenţei. Adolescenţii observǎ o creştere rapidă, de cele mai multe ori scheletica (fetele cresc în înǎlţime pe an de la 3 – 6 cm, iar băieţii 4 – 7 cm). Este o etapă a identificării și a comparării cu adulţii. În adolescenţă (pubertate) copilul începe să se vadă ca un adult. Adolescenţii pot adesea avea ambivalenţă despre “noul” corp: un sentiment de mândrie poate coexista cu un sentiment de dezgust. Extern, adolescentul poate manifesta reacţii neasteptate, precum bandajarea sânilor de către fete, sau dimpotrivă, evidenţierea. Băieţii pot deveni mult mai neglijenţi, arătând astfel în mod inconştient, protestul împotriva schimbării. Adulţii resping adesea cinic, neobservând că adolescenţii nu ştiu cum să îşi gestioneze şi să îşi rezolve problemele lor. Datorită creşterii rapide şi a schimbărilor hormonale, funcţiile organismului duc la supratensiune, ceea ce determină ca adolescenţii să obosească repede, fenomen pe care adulţii ar putea să nu îl observe. Cercetǎrile au arătat că cele mai multe cazuri de nesupunere la adolescenţi au fost detectate cu precizie în a doua jumătate a zilei, atunci când oboseala începe să se facă simţită scǎzându-i capacitatea de concentrare. Aceasta creează o situaţie similară cu copilul, care atunci când este obosit începe să acţioneze plângând. Pe fondul nivelului rapid de formare personală a zonelor cognitive, adolescenţii pot atinge nivelurile cognitive ale adulţilor. Principala realizare este antrenarea proceselor mentale.

Cu toate astea, perioada adolescenţei produce fluctuaţii puternice de atenţie în timpul orelor de şcoalǎ:
→ lipsa de concentrare;
→ excitabilitatea crescută a unor elevi datorată oboselii sau de altă natură;
→ focalizarea redusă;
→ interesul faţă de persoanele de sex opus depăşeşte interesul activitǎţilor de învăţare.

Există o perioadă în care adolescenţii nu merg la şcoală pentru a dobândi cunoştinţe, ci pentru a comunica cu colegii săi, de multe ori cu sexul opus. Situaţia se inversează numai la liceu, în cazul în care tinerii se gândesc la planurile pentru etapa viitoare. Adolescenţii si tinerii ajung la o raţionalizare, introspecţie reflectată în mod liber pe teme morale, politice, şi altele. Tinerii adolescenţi pot trage concluzii generale bazate pe promisiunile private, fiind capabili să funcţioneze cu ipoteze. Astfel, în adolescenţă şi la maturitate timpurie, există intelectualizarea tuturor proceselor cognitive. Adolescentul este mereu în căutarea locului său în sistemul de relaţii socio-umane.

Beneficiile cursului:
→ îmbunătăţirea comunicării (membrii familiei, colegi, cadre didactice);
→ dezvoltarea inteligenţei emoţionale;
→ perceperea şi conştientizarea riscurilor adolescenţei (consum excesiv de alcool,droguri, etc), ele confundându-se foarte uşor cu distracţia;
→ înţelegerea bucuriei şi a unicitaţii adolescenţei;
→ gestionarea timpului;
→ stimularea dorinţei de a fi util;
→ intercunoaştere şi socializare;
→ identificarea cauzelor tristeţii;
→ gestionarea corecta a emoţiilor;
→ comunicarea dorinţelor şi a nevoilor;
→ managementul stresului;
→ consultanţa de specialitate în carieră/educaţie;
→ condiţii şi deprinderi pentru o viaţa sănătoasă, împlinită;
→ sprijinirea şi ajutarea în diferite probleme, în funcţie de caz;
→ diminuarea comportamentelor problematice şi conflictuale;
→ dezvoltarea abilităţilor empatice;
→ un grup format din tineri ca şi tine;
→ bucuria de a primi răspunsuri la întrebările tale din partea specialiştilor şi a grupului;

Programul de dezvoltare personală si autocunoaştere este confidenţial, nu se permit jigniri, injurii, vorbe sau gesturi care ar putea să lezeze personalitatea participantului. Grupul este format din maxim 10 adolescenţi.

Programări pentru acest curs se fac la adresa consultatii@psyhology.ro sau prin live chat-ul din dreapta.
Vă rog să specificaţi denumirea cursului şi modulul, precum şi datele personale.